Χριστούγεννα: Βιβλιο-προτάσεις για δώρα

 

Χριστούγεννα : Βιβλιο-προτάσεις για δώρα

online web hard metal rock radio NOVUS NOTA - books

Τώρα που ήρθαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και ψάχνετε να αγοράσετε δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, σας προτείνω κάποια βιβλία που ίσως βρείτε ενδιαφέροντα:

 

Ε.J. Hobsbawm: Η τετραλογία: «Η Εποχή των Επαναστάσεων 1789-1848», «Η Εποχή του Κεφαλαίου 1848-1875», «Η Εποχή των Αυτοκρατοριών 1875-1914» και «Η εποχή των άκρων 1914-1991»

Ο  Έρικ Χόμπσμπωμ ήταν εβραϊκής καταγωγής γεννημένος στην Αλεξάνδρεια το 1917, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μέλος του Βρετανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Στα βιβλία του, τα οποία μπορούν να διαβαστούν ξεχωριστά και με διαφορετική σειρά το καθένα, αναλύει με μοναδικό και απλό τρόπο τα ιστορικά γεγονότα  που δημιούργησαν την κοινωνία και τον πολιτισμό που βιώνουμε σήμερα. Απευθύνεται στον αναγνώστη με μια γενική παιδεία χωρίς ιδιαίτερες ιστορικές ή εξειδικευμένες γνώσεις. Πολύ χρήσιμα για όποιον θέλει να κατανοήσει το παρόν και να φανταστεί το μέλλον.

Η έκδοση είναι επιμελημένη από το Μορφωτικό  Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας και συμπληρώνεται με φωτογραφίες και χάρτες. Προτείνεται η αγορά τους από κάποιο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όπως το www.protoporia.gr όπου παρέχεται έκπτωση της τάξης του 30-40%.

 

Κοσμάς Πολίτης: «Το Γυρί» και «Eroica»

Ο Κοσμάς Πολίτης γεννημένος στην Αθήνα το 1888 αλλά μεγαλωμένος στη Σμύρνη, όπου σπούδασε και εργάστηκε μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή και στη συνέχεια στην Αθήνα και στην Πάτρα, έχει αφήσει πίσω του εξαιρετικό συγγραφικό έργο, όπως τα δύο προτεινόμενα βιβλία.

Η  «Eroica» μάλιστα γυρίστηκε και ταινία το 1960 από τον Μιχάλη Κακογιάννη. Επίσης σημαντικό είναι και το μεταφραστικό του έργο. Αξίζει να διαβαστεί  το «Αλλόκοτες Ιστορίες»  του  Έντγκαρ Αλαν Πόε σε μετάφραση του Πολίτη.

 

Jack London: «Όταν ο Θεός Γελά» (Διηγήματα)

Ο Τζάκ Λόντον γεννήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο το 1876. Έζησε μια ζωή συναρπαστική σαν μυθιστόρημα. Στα έργα του αποτυπώνονται αυτές οι εμπειρίες και η σκληρή ζωή των ανθρώπων της βιομηχανικής εποχής.

Παρότι κέρδισε την αναγνώριση, χρήμα και δόξα από τα 24 χρόνια του, αυτά δεν θα του δώσουν καμιά χαρά και συνέχισε να παλεύει για τους εργάτες και το σοσιαλισμό, μέχρι που απογοητευμένος δίνει τραγικό τέλος στη ζωή του το 1916.

 

Nick Cave: «The Death of Bunny Munro»

Το δεύτερο βιβλίο του αυστραλού μουσικού και τραγουδιστή των Nick Cave and the Bad Seeds πραγματεύεται τη σχέση ανάμεσα στο πατέρα και τον γιό του. Ένα βιβλίο αποκλειστικά για άντρες που δυστυχώς κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά.

 

Jonas Jonasson: «Ο Εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε» και «Το κορίτσι που έσωσε το βασιλιά της Σουηδίας»

Ο Τζόνας Τζόνασον, (γεν. 1961) Σουηδός δημοσιογράφος, έγραψε μια σειρά από βιβλία με εξωφρενικές, αστείες και περιπετειώδεις ιστορίες. Το πρώτο μάλιστα από αυτά (Ο Εκατοντάχρονος) γυρίστηκε και ταινία. Για ευχάριστες, διασκεδαστικές και ξεκούραστες ώρες. Προτείνεται να διαβαστούν στα αγγλικά, όπου το σουηδικό χιούμορ μεταφέρεται καλύτερα.

 

 

Facebook comments

Some ARTICLES of FORUM

Greek Blues Bands Albums - hard metal rock radio NOVUS NOTA

Ελληνική Blues σκηνή: Δισκογραφία

Greek Radio Live Music Radio NOVUS NOTA – Τσαρλς Μπουκόφσκι

Τσαρλς Μπουκόφσκι : κυνικές ατάκες

Greek Radio Live Music Radio NOVUS NOTA – cruyff

Κρόιφ: ένας ποδοσφαιρικός "ήρωας"