Η δουλειά ενός μηχανικού στη Formula I

 

Η δουλειά ενός μηχανικού στην Formula I ή στο WRC, με τα μάτια τρίτων

online web hard metal rock radio NOVUS NOTA - f1 mechanic

Ορισμένες φορές δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με κάποια προβεβλημένα επαγγέλματα. Συμβαίνει συχνά αυτό που φαντάζεται κανείς για κάποιον που εργάζεται μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας να απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, για τους διάσημους ηθοποιούς ή τους super stars αθλητές, φανταζόμαστε έναν κόσμο γεμάτο δράση, έντονες στιγμές, συγκινήσεις, εκδηλώσεις θαυμασμού και λατρείας. Το ίδιο πάνω κάτω και για τους οδηγούς αγώνων. Και αποφεύγουμε να βάλουμε στο μυαλό μας τις άχαρες στιγμές της αποτυχίας, της μοναξιάς, της αμφισβήτησης από τον Τύπο, τις ανασφάλειές τους, τον κίνδυνο.

Ενα απο αυτά αφορά λοιπόν το να έχεις δουλειά μηχανικού στην Formula I ή το WRC...

Όταν λοιπόν μιλάμε για τους μηχανικούς στην F1 ή στο WRC, οι οποίοι εργάζονται μπροστά στις κάμερες και εκτίθενται για τα λάθη τους αλλά ταυτόχρονα ζουν στην ανωνυμία, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Για αυτούς, πέρα από τα ταξίδια και τις στιγμές της δράσης, άσχετα από την χαρά της νίκης και την στιγμή της σαμπάνιας, υπάρχουν άπειρες ώρες σκληρής, δύσκολης, πνευματικής και χειρονακτικής δουλειάς. Ατέλειωτες ώρες βαρετής ρουτίνας στην προετοιμασία, το πακετάρισμα, την μεταφορά και το στήσιμο τόνων εξοπλισμού. Ένα μικρό χωριό που στήνεται, γκρεμίζεται και ξαναστήνεται στον επόμενο προορισμό. Και ταυτόχρονα, έχουν να φροντίσουν τα αυτοκίνητα που οι οδηγοί μπορεί να έχουν κάνει «βιολί» μέσα στην Ειδική.

Στο μεταξύ, το περιβάλλον, ανάλογα με την σχέση που έχουν, έχει και μια διαφορετική εικόνα για το τι κάνει ο άνθρωπος τους όταν λείπει στη δουλειά.

To video της Hyundai δείχνει με χιουμοριστικό τρόπο ακριβώς αυτό.

 

ΠΗΓΗ :

http://www.drive.gr/

https://www.facebook.com/abcmotor/videos/1404437912922610/

 

 

Facebook comments

Some ARTICLES of FORUM

online web hard metal rock radio NOVUS NOTA - argos diki

Δίκη του ροκ @ Ελλάδα: νέοι, βία, σατανάς

Rock Radio in Greece NOVUS NOTA - Astoria David Gilmour

Classic Rock Albums: Εκκεντρικές ηχογραφήσεις 1

Greek Radio Live Music Radio NOVUS NOTA – Pavlos Sidiropoulos

Παύλος Σιδηρόπουλος ιστορία p.1