Μουσικοί που δεν "ξεπουλήθηκαν"

 

Λεφτά ή μουσική? Μουσικοί που δεν "ξεπουλήθηκαν"...

Απέρριψαν μεγάλα χρηματικά ποσά λόγω ιδεολογίας!

Greek Radio Live Music Radio NOVUS NOTA – money

Ποιος είπε ότι όλα ξεπουλιούνται στη θέα ενός τεράστιου χρηματικού ποσού; Ναι, ναι ξέρω πολλά τα παραδείγματα, αλλά κι όμως: Υπάρχουν άνθρωποι που αρνήθηκαν να πουλήσουν το όνομα τους και συνέχισαν ακάθεκτοι την πορεία τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή (και δεν τους βγήκε σε κακό). Υπάρχει και μια αξιοπρέπεια κύριοι!

 

1. The Doors

Το 1968 ο τραγουδιστής των «Doors» Jim Morrison, αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεση του στο συγκρότημα για συμφωνία με βασικό όρο να χρησιμοποιηθεί το «Light my fire» σε μια διαφήμιση αυτοκινήτου έναντι του ποσού των 75.000 δολαρίων. Μετά τον θάνατο του, το 2001, τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας βρέθηκαν απέναντι σε μια ίδια πρόταση με προσφορά 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ray Manzarek και ο Robby Krieger συμφώνησαν, ενώ ο ντράμερ John Densmore αρνήθηκε να προδώσει την επιθυμία του εκλιπόντος τραγουδιστή.

 
2. Led Zeppelin

Η φήμη ότι πρόταση για επανασύνδεση των Led Zeppelin δέχτηκε το 2014 ο Robert Plant από τον μεγιστάνα της Virgin, Sir Richard Branson με το ποσό να ανέρχεται στα 800 εκατομμύρια δολάρια, αποδείχθηκε ψεύτικη. Όμως πρόταση για να επανενωθούν οι Led Zeppelin μετά από πολλά χρόνια δέχθηκε ο Gene Simmons μέλος του συγκροτήματος «Kiss». Ο Simmons αποκάλυψε ότι το 2010 μια εταιρία διοργάνωσης του έδινε 200 εκατομμύρια δολάρια με σκοπό να πλησιάσει τον Jimmy Page και τον Robert Plant και να τους πείσει να βρεθούν και πάλι στη ίδια σκηνή. Η απάντηση φυσικά ήταν αρνητική... 

 

3. Guns N' Roses

Το 2013 ο Kim Fowley ισχυρίστηκε πως ο Axl Rose, πριν γίνει διάσημος, είχε δεχθεί πρόταση να εγκαταλείψει τους Guns N' Roses με το χρηματικό ποσό να ανέρχεται στα 33.000 δολάρια. Ο Axl φυσικά αρνήθηκε αφού πίστευε πολύ στον εαυτό του και η απόφαση του αυτή τον δικαίωσε!

 
4. ZZ Top

Ο λόγος όχι για τους ZZ Top αλλά για τα γένια τους! Το 1984 η παγκοσμίου φήμης εταιρεία Gillette κάνει πρόταση στον frontman των ZZ Top, Billy Gibbons να πάρει αγκαζέ τον συνεργάτη του Dusty Hill και να γίνουν το σήμα κατατεθέν της εταιρίας ξυρίζοντας τα γένια τους! Η αμοιβή τους θα ήταν 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας αλλά η απάντηση τους ήταν « Θα είμαστε πολύ άσχημοι χωρίς αυτά!».

 
5. Manu Chao

Ο πάντα αγωνιστής Manu Chao δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας μιας και στο ξεκίνημα της σόλο καριέρας του, του προσφέρθηκε το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίου, για να παραχωρήσει τη μουσική του σε διαφήμιση μιας μεγάλης ισπανικής τράπεζας. Φυσικά η απάντηση του ήταν αρνητική αφού ο επαναστάτης κρατάει γερά μέσα του. Η τράπεζα όμως επανήλθε με μια λευκή επιταγή, δίνοντας του την ευκαιρία να συμπληρώσει εκείνος το ποσό. Η απάντηση ήρθε κατευθείαν από τον μάνατζερ του και φυσικά ήταν η επιθυμία του Manu Chao να αρνηθεί για ακόμα μια φορά.

 
6. Abba

Πίσω στο 2000 και στην «υψηλότερη» άρνηση στην ιστορία της μουσικής. Οι σουηδοί Abba αρνήθηκαν 1 ολόκληρο δισεκατομμύριο δολάρια για να εμφανιστούν και πάλι μαζί στη σκηνή. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι: « Αρνηθήκαμε γιατί ζήτησαν 250 παραστάσεις ή κάτι τέτοιο..». Κι αν λάβουμε υπόψιν μας και τις όχι και τόσο καλές σχέσεις των μελών αλλά και τα «διαζύγια», καταλαβαίνουμε γιατί δεν τους φάνηκε και τόσο δελεαστικό...

 
7. Beastie Boys

Το 2014 οι Beastie Boys απέρριψαν ένα -άγνωστο μέχρι σήμερα- μεγάλο ποσό, για να δώσουν το κομμάτι τους «Sabotage» στην ομώνυμη ταινία του Arnold Schwarzenegger. Τα μέλη της μπάντας όπως δήλωσαν ήθελαν να σεβαστούν την επιθυμία του ιδρυτικού μέλους του συγκροτήματος Adam Yauch, να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ η μουσική τους για διαφημιστικούς σκοπούς.

 
8. The Smiths

Το 2005 ο Morrissey αποκάλυψε ότι οι Smiths δέχτηκαν πρόταση να εμφανιστούν στο festival Coachella στις Ηνωμένες Πολιτείες, έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων δολαρίων και φυσικά απορρίφθηκε με την χαρακτηριστική φράση του «Money doesn't come into it.»!

 
9. Super Furry Animals

Το 2006 μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, η γνωστή σε όλους «Coca Cola», πρότεινε στους  «Super Furry Animals» να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι τους «Hello Sunshine» στην επόμενη καμπάνια της, έναντι του ποσού των 1 εκατομμυρίων λιρών. Μετά από μια επίσκεψη τους Κολομβία και ύστερα από την συνάντηση τους με τον Κολομβιανό εκπρόσωπο της Coca Cola, τα μέλη του συγκροτήματος αρνήθηκαν κατηγορηματικά, εξαιτίας της εκμετάλλευσης και των άθλιων συνθηκών του εργατικού δυναμικού της. Η Coca Cola με τη σειρά της διέψευσε τις δηλώσεις σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.

 
10. Pulp

Άλλη μια απόρριψη δέχθηκε η «Coca Cola» και αυτή τη φορά ήταν από τους «Pulp» για το τραγούδι τους «Sunrise». Το συγκρότημα βρέθηκε μπροστά από ένα αρκετά μεγάλο ποσό αλλά η άρνηση του ήταν κατηγορηματική. Η «Coca Cola» όμως δεν ήταν διατεθειμένη να «ηττηθεί» και διέταξε να γραφτεί ένα τραγούδι που να ακούγεται σχεδόν το ίδιο με το «Sunrise». Ο Jarvis δήλωσε: «Ακουγόταν σαν μια κακή, ελαφριά ροκ έκδοση του «Sunrise». Όσο κι αν μας ενοχλεί είναι ένα αυθεντικό μουσικό κομμάτι».

 
Μετά απ’ όλα αυτά ένα είναι σίγουρο... Θέλει κότσια για να αρνηθείς τέτοια χρηματικά ποσά!

 

 

ΠΗΓΗ : http://e-stage.gr

 

Facebook comments