Μου πες θα φύγω

ΣΤΙΧΟΙ-(ωμένες) ΙΣΤΟΡΙΕΣ 1 (ελληνικά τραγούδια) : "Μου πες θα φύγω"

Greek Radio Live Music Radio NOVUS NOTA – stixiomenes stories 01

Άνθρωπος που ζούσε μέσα από τις σχέσεις του και από τις γυναίκες της ζωής του ήταν ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Αφορμή για το τραγούδι "Μου'πες θα φύγω" στάθηκε ο χωρισμός του από μία από αυτές, τη στιγμή ακριβώς που συνειδητοποιούσε πόσο την ήθελε.

Η σχέση του με τη Γιόλα Αναγνωστοπούλου ξεκίνησε λίγο μετά το χωρισμό του από την Κάθυ, γνώριμη σε εμάς σχέση του από το τραγούδι "Στην Κ.". Η Γιόλα ήταν συμμαθήτρια της Κάθυ και ερωτευμένη από καιρό με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Όταν έμαθε για το χωρισμό τους έγραψε στον Παύλο μία επιστολή που του εξηγούσε τα συναισθήματά της. Εκείνος αφού τη διάβασε επικοινώνησε με τη Γιόλα, παρ'όλο που εκείνη δεν το περίμενε, κι έτσι ξεκίνησε η σχέση τους. Είχαν από την αρχή συμφωνήσει ότι στη σχέση αυτή δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις και αποκλειστικότητες.

Όταν έφτασε ο καιρός να φύγει η Γιόλα για σπουδές στο Παρίσι, του το ανακοίνωσε μαζί με το χωρισμό τους. Τότε ήταν που ο Παύλος έγραψε τους στίχους του τραγουδιού, παρ'όλο που η μουσική και η παραγωγή έγιναν πολλά χρόνια μετά. Η κοινή ιστορία τους όμως τελειώνει με την επανασύνδεσή τους σε μια σχέση μοιραία, αλλά και καταλυτική για τη ζωή τους εξαιτίας του εθισμού τους στην ηρωίνη.

Ο Παύλος άλλωστε είχε πει: "Αν θες να με σκοτώσεις, πάρε μου το Rock n' Roll". Και η ηρωίνη έκανε ακριβώς αυτό.

 

 

ΠΗΓΗ : http://www.hardmusic.gr  (Επιμέλεια: Κατερίνα Ρογδάκη)

Facebook comments