HELP for POSTING in FORUM

Forums: 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΒΟΗΘΕΙΑ για τις ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

HELP for POSTING in FORUM of NOVUS NOTA Radio

 

Ο editor (CKEditor), αλλιώς κειμενογράφος, τύπου Word, που έχετε στην διάθεσή σας ΔΕΝ είναι πλήρης (παρότι σας δείχνει ότι κάνει κάποιες εργασίες π.χ. χρώμα γραμματοσειράς) για λόγους ασφαλείας του Server του Site.

Εσείς ποστάρετε (πατώντας εκεί που λεει περί δημιουργίας νέας ανάρτησης στο φόρουμ), ακολουθώντας τις κάτωθι αρχές, και όσο το δυνατόν συντομότερα θα επιληφθεί του κειμένου σας ο διαχειριστής ώστε και να εγκριθεί η δημοσίευσή του αλλά κυρίως να δημοσιευθεί καταλλήλως, όμορφο και χωρίς προβλήματα!

 

1) Αναρτούμε μη ξεχνώντας ποτέ τις αρχές (terms & conditions) του site.

Πάντα στο τέλος της ανάρτησης βάζουμε πηγή εφόσον πρόκειται για κείμενο άλλου ή άλλου site (δέστε α/α 7 πως βαζουμε και link να παραπέμπουμε στο άλλο site).

 

2) Εστω ότι βρήκατε ενα ενδιαφέρον κείμενο σε κάποιο site. Τότε με copy+paste παίρνετε το κείμενο (οχι τις εικόνες, και άλλα στοιχεία που μπορεί να έχει μέσα), το πάτε στο Notepad των Windows σας (αν δεν ξέρετε να το βρείτε, πατήστε το εικονίδιο των windows κάτω αριστερά στη γραμμή εργασιών σας και πληκτρολογείστε notepad στη κενή γραμμή "search..."), και απο το Notepad με Ctrl+V (ειναι το "paste") το φέρνετε στην ανάρτησή σας! Αν το κάνετε απευθείας και όχι έτσι, τότε το κείμενο θα έχει διάφορα κρυφά φορμάτ που θα είναι αδύνατο να "συμμαζευτούν" όλα απο τη διαχέιριση...  Για αυτό : ...notepad ως ενδιάμεσος σταθμός!

 

3) Υπάρχει εικονίδιο με 4 διαγώνια βέλη. Αν το πατήσετε πιάνει ολη την οθόνη σας και σας βοηθάει! Αν το ξαναπατήσετε, γυρίζετε στην αρχική μικρή οθόνη.

 

4) Μην ταλαιπωρείστε με χρώματα και μεγέθη και στοίχιση στο κείμενό σας. Δεν τα δέχεται ο κειμενογράφος. Δέχεται μόνο : Bold, υπογράμμιση και πλάγια.

Δώστε αρχική έμφαση (μέχρι να επιληφθούμε) μόνο με αυτά και χρησιμοποιώντας "enter" για να αλλάζετε παραγράφους-θέμα αφήνοντας και κενή μία γραμμή από παράγραφο σε παράγραφο.

 

5) Βάζετε εικόνες παίρνοντάς τις από το διαδίκτυο με copy+paste, τις φέρνετε στην ανάρτησή σας σε οποιο σημείο θέλετε με ctrl+V (ειναι το "paste"). Δεν μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος εικόνας. Θα το κάνουμε εμείς! Απλώς αφήστε την! Και πατήστε και κανά enter να μην ειναι κολλητή με το κείμενο κάτωθεν αυτής.

 

6) Βάζετε βίντεο απο youtube ως εξής : πατάτε το πράσινο εικονίδιο "emped media" και ανοιγει ενα παράθυρο. Μέσα εκεί βάζετε το κείμενο του βίντεο που το παίρνετε πατώντας στο youtube την "κοινή χρήση" (με το σηματάκι αλά usb) και εν συνεχεία τη "ενσωμάτωση" από κάτω του (ανοίγει όταν πατήσετε την "κοινή χρήση"). Το εν λόγω κείμενο αρχίζει από : "<iframe width=......". Προσοχή, μιλάμε για το κείμενο "ενσωμάτωσης" και όχι άλλα!

Μην ψάχνετε για στοίχιση του βίντεο ή να περιμένετε να το δείτε σε preview ή κανονικά! Θα επιληφθούμε εμείς (το μάθατε...χαχαχα). Αν δεν το καταφέρετε, δοκιμάστε να βάλετε το Link του βίντεο οπως λέμε στο α/α 7!

 

7) Aν θέλουμε να βάλουμε ένα Link (σύνδεσμο) παραπομπής σε άλλο site (Π.χ. για την Πηγή μας), μαρκάρουμε με το ποντίκι μας όλο το κείμενό μας που θέλουμε να είναι σύνδεσμος, και εν συνεχεία πατάμε το εικονίδιο με την αλυσίδα "Σύνδεσμος". Εκει που μας παει αυτόματα ο κέρσορας (δηλ. στο κενό πεδίο URL) κάνουμε paste την διεύθυνση του site που θέλουμε να οδηγάει το Link μας. Αν πρόκειται για σελίδα του site μας, τελειώσατε. Αν πρόκειται για άλλη (το συνήθες), πατήστε στην προηγούμενη καρτέλα πανω-πανω το "παράθυρο προορισμού" και στον "προορισμό" επιλέξτε "νέο παράθυρο" ώστε ο σύνδεσμος να ανοίγει σε νέο παράθυρο!

Για "σπάσιμο" συνδέσμου (π.χ. για να ξαναδιορθώσουμε λάθος σύνδεσμο) πατάμε το διπλανό εικονίδιο "αφαίρεση συνδέσμου" (με την αλυσίδα με το Χ).

 

8) Πριν σώσουμε ("save") ΔΕΝ ξεχνάμε τα εξής πεδία προς συμπλήρωση (αλλιώς σε κάποια βγάζει κοκκινο πλαίσιο μετά το ανεπιτυχές σώσιμο) :

  • να συμπληρώσουμε τίτλο θέματος ανάρτησης στο φορουμ
  • να επιλεξουμε θεματική ενότητα (απο τις υφιστάμενες) όπου ταιριάζει καλύτερα το θέμα της ανάρτησής μας
  • Αδιάφορο αν στο πεδίο γλώσσας επιλέξετε "neutral" ή "English"
  • να βάλουμε-συμπληρώσουμε κάτι στο πεδίο "Tags" (Π.χ. Live Music Forum) διαχωρίζοντας τις οποιες λέξεις-ετικέτες με κενό (space). Σε περίπτωση που κάνουμε "preview" ή "save" και βγάλει "error" πατήστε το "back" βελάκι στον explorer σας (π.χ. Mozilla) ώστε να γυρίσετε εκεί που είσασταν και να δείτε αν κάτι ξεχάσατε (π.χ. επιλογή ενότητας στο φορουμ, tags, κλπ).

 

9) ΔΕΝ αναρτούμε μεγάλα κείμενα! Ειδικότερα ποτέ με άνω των 5-6 φωτό (και αυτές πολλές είναι) ή 2-3 φωτό και 2-3 βίντεο μαζί. Σπάστε το κείμενό σας σε part1, part2, κλπ δημιουργώντας αντίστοιχες αναρτήσεις!

 

Ευχαριστούμε για την υπομονή σας και ότι απορία υπάρχει την λύνουμε από κάτω στα σχόλια!

 

Στο α/α 2 παραπάνω, αντί για Notepad, μπορείτε να κάνετε την επικόλληση κειμένου και ως εξής :

Παίρνετε με copy το κείμενό σας (άντε και καμμια φωτογραφία, αν αυτή είναι πάνω ή κάτω από το κείμενο και όχι στο πλάι, αλλιώς τότε την βάζετε μετά οπως λεμε παραπάνω) και το κάνετε paste μέσα στον editor (κειμενογράφο) πατώντας Ctrl+V (ταυτόχρονα).

Το Φορμάτ θα το φτιάξουμε εμείς στη συνέχεια!